Slik endrer du lyd- og mikrofoninnstillingene

Om mikrofonen har et innspillingsvolum på mindre enn 90 %, så vil mikrofonikonet være rødt. Du øker innspillingsvolumet ved å klikke på ikonet og så dra den grønne sirkelen opp. Du kan fremdeles gjennomføre kartlegginger selv om mikrofonen er skrudd av. Dette kan f.eks. gjøres om eleven har en beskyttet identitet.

Om lyden blir veldig lav selv om du har mikrofonens innspillingsvolum på 100 %, så kommer det trolig av en innstilling på din datamaskin. Mikrofoninnstillingene er ikke like på alle datamaskiner. På en del maskiner er det en egen knapp for å skur av og på mikrofonen, mens på andre må du gå inn i system-innstillingene. Du kan klikke på ikonet over for å komme til disse.

Klikk på lenken under for så se en (svensk) film som forklarer eventuelle problemer med lyden.

Film om lydinnstillinger