Tobii Eyetracker - Ladda ner och installera

Både Lexplore Testapplikation och Tobii Eye Tracking Service måste installeras på den laptop där screening ska genomföras. Vi tillhandahåller två typer av eyetrackers som kallas 4C och 5L. Båda installationsprocesserna beskrivs här.

Lexplore tillhandahåller och har stöd för enbart Tobii Eyetrackers av modellerna 4C och 5L. 5L är en nyare modell men båda modellerna är kompatibla med Lexplores Testapplikation. Modellen anges på baksidan av eyetrackern.

Nedan finns en steg-för-steg-guide om hur du installerar Tobii Eye Tracking Service 5L.

Om du har en eyetracker av modellen 4C så vänligen kontakta Lexplores Support för hjälp med distribuering av den mjukvaran.

Hur du installerar Tobii Service för modellen 5L

1. Logga in på portal.lexplore.com
  2. Klicka på Utforska, högst upp på sidan, och välj Installera applikationen.
  3. Du kommer då till vår sida för nedladdning av mjukvaror (för att komma åt sidan krävs att man är inloggad) https://portal.lexplore.com/install
  4. Till vänster hittar du Tobii Eye Tracking Service.
  5. Om du har en eyetracker av modellen 5L så klickar du på LADDA NER FÖR EYE TRACKER 5L för att ladda ner mjukvaran.
  6. När mjukvaran laddats ner till din dator dubbelklickar du på den för att starta installationen. Följ sedan stegen i installationen.

När du ska installera Tobii Eye Tracker-programvaran kan det poppa upp ett meddelande som säger att du behöver administrativa rättigheter för datorn innan du för att fullfölja installationen.  Om ett sådant meddelande dyker upp rekommenderar vi dig att kontakta er interna IT Helpdesk eller en IT-administratör i din organisation som kan ge dig behörighet att fortsätta installationen.

🔁Vi rekommenderar dig att starta om din dator när installationen av Tobii Eye tracking service är installerad på laptopen/pc:n

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊