Logga in i Lexplore som Lärare/Personal (inloggning)

För att logga in i Lexplore behöver du först ha accepterat en inbjudan av någon i din kommun eller skola. Det är när du accepterar inbjudningen som ditt konto skapas.

För att få hjälp med att acceptera inbjudningen, klicka här.

Vill du ha hjälp med logga in som elev, klicka här.

För att ge dina elever tillgång till Lexplores läsapp, klicka här

Logga in i Lexplores resultatportal (webb)

1. Gå till www.portal.lexplore.com
  2. Skriv in din e-postadress. Baserat på din e-post kommer Lexplore sedan att skicka dig vidare till den inloggningsmetod som ditt konto är kopplat till. Om du hellre vill klicka vidare till din inloggningsmetod så kan du klicka på Andra alternativ utan att skriva in e-posten.
    1. E-post och lösenord (Lexplores inloggning): Skriv in ditt lösenord och klicka på Logga in. Du kan bli ombedd att verifiera din identitet med en SMS-kod. För att få en mer detaljerad beskrivning av hur detta går till, klicka här
    2. Annan inloggningsmetod: Om ditt konto är kopplat till en annan inloggningsmetod så kommer du att bli vidareskickad dit. Där loggar du in och sedan blir du tillbakaskickad till Lexplore. En lista på inloggningsmetoderna som vi stödjer hittar du längre ner på denna sida.

Logga in i Lexplores testapplikation (windows-applikation)

För att logga in i Lexplores testapplikation behöver du dels ha rollen screenare, ambassadör eller projektledare och dels ha laddat ner testapplikationen.

För att få rollen screenare, kontakta den som sköter era konton på din skola (den som sköter era konton är oftast ambassadören).

För att få hjälp med att ladda ner testapplikationen, klicka här

1. Öppna Lexplores testapplikation från datorn. Du kan hitta den på två olika sätt:
    1. Leta efter Lexplores logotyp på skrivbordet om du har den där:
    2. Eller klicka på förstoringsglaset och sök efter "Lexplore".
  2. Logga in på samma sätt som i Lexplores resultatportal. Om du behöver uppdatera appen kan du bli ombedd att göra det nu. Observera att du inte alltid måste uppdatera även fast det finns en ny version. För att få hjälp med att uppdatera applikationen, klicka här

Lexplores inloggningsmetoder

• E-post och lösenord (Lexplores inloggning) - Denna metod använder e-post och lösenord, men även ett mobilnummer för att 2-stegs-verifiera personens identitet (2-stegs autentisering för extra säkerhet).
  • SSO - Single sign-on login (andra inloggningsmetoder)
    • Office365
    • Google
    • Skolon
    • Skolfederationen
    • Feide
    • Wonde

Notera: Den inloggningsmetod som din organisation valt för Lexplore gäller alla medarbetare, och som personal kan man bara ha en inloggningsmetod. Antingen loggar man in med SSO via annan tjänst (exempel ges ovan) eller så loggar du in med e-post, lösenord och SMS-kod.

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊