Lexplores Login alternativ

Hur du loggar in i Lexplore, med vilken metod bestäms av din skola eller kommun. Organisationen har valt antingen SSO (Single Sign-On) eller 2-stegsverifiering. Det beror också på om du är personal eller elev. Läs mer i denna artikel.

För att som personal få tillgång till Lexploreportalen och/eller Lexplore Testapplikation behöver du registrera ett konto, vilket sker på inbjudan av någon i din kommun eller skola.

För en elev ges inlogg via QR-koder. Om du är elev som ska logga in på Elev-appen kan du istället läsa: Elev-login till Läsdagboken

För personal inom skola och kommun som redan har ett konto hos Lexplore används en av dessa loginmetoder:

• Lexplore Lokalt konto - Email, lösenord och sms-kod - 2-stegs autentisering med epost, lösenord, och ett mobilnummer för att verifiera. Guide för hur du loggar in med denna metod
  • SSO - Single sign-on login;
    • Office365(Globalt) - Din skola/kommuns Office 365 används för att logga in i Lexplore
    • Skolon (Sverige, Norge, UK) - Ditt inlogg i Skolon är sammankopplat med Lexplore
    • Skolfederationen (Sverige) - Ditt inlogg till Skolfederationen är sammankopplat med Lexplore
    • Google (Globalt) - Ditt inlogg till Google är sammankopplat med Lexplore
    • Feide (Norge) - Ditt inlogg till Feide är sammankopplat med Lexplore
    • Wonde (UK) - Ditt inlogg till Wonde är sammankopplat med Lexplore

Den login metod som din organisation valt för Lexplore gäller alla medarbetare, och som personal kan man bara ha en login metod. Antingen loggar man in med SSO via annan tjänst (exempel ges ovan) eller så loggar du in med e-post, lösenord ord SMS-kod.

För att registrera ett konto behöver du först få en inbjudan till Lexplore.

Om du inte ännu loggat in och skapat konto så kan du först kika här: Hur gör jag för att Acceptera Inbjudan till Lexplore och därmed skapa konto?

När du har registrerat ditt konto i Lexplore gäller ditt inlogg till en av, eller båda dessa plattformar:

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊