Nyheter & Uppdateringar Augusti 2021

Här får du en summering av de nyheter och uppdateringar som är aktuella för augusti 2021. Dessa innehåller uppdateringar i Resultatportalen och i organisationen i stort, både på nationell nivå och globalt.

Lexplore Nyheter & Uppdateringar

Ny uppdatering ute 17e augusti, 2021

Version av Applikationen: 5.28

• NYHET! I Resultatportalen har sidan för Administration fått sig ett lyft
    Med en plan att tydliggöra funktioner samt göra adminstrations-sidan i resultatportalen mer användarvänlig har vi flyttat redigering av elever dit. Nu kan redigering av användare (lärare, screenare, rektorer m.fl.) samt av elever, genomföras på administrationssidan. Denna admin-sida innehåller nu fler underrubriker och tydligare indelningar än tidigare, och några av dessa är:
    • Inställningar, för organisationen
    • En tabell för alla användare, både aktiva och inaktiva
    • Autentisering

• Redigering av elever ligger också på denna sida, men med åtkomst via resultatsida. Hur man går tillväga för att redigera elev beskrivs bäst i denna artikel här: Hur lägger jag till en elev i resultatportalen?
    Fler metoder för Login; Single Sign-on med flera alternativ
    När en organisation väljer att logga in med det som kallas Single Sign-On(SSO) kopplar man login till Lexplore med ett redan existerande konto på annan inloggningstjänst. Lexplore har sedan tidigare erbjudit login med Skolfederationen och Office 365. Nu har vi lagt till två inloggningstjänster och dessa är:
    • Google - globalt
    • Skolon - tillgänglig endast i Sverige
    För att aktivera detta typ av login behöver kundorganisationen aktivera denna tjänst för alla sina användare i hela organisationen i den inloggningstjänst man väljer. Efter det ändrar man i Lexplore för hela organisationen. Redan existerande användare får sen manuellt ändras en och en för att det ska gälla med det valda SSO. För att slutföra migrering till ett SSO login behöver varje användare "Acceptera inbjudan" som skickats ut för att bekräfta det nya användarkontot.
  •  NYTT! Typsnitt för RAN
    Tack vare all den fantastiska feedback vi får från alla er användare och kunder har vi nu ändrat typsnittet på testdelen för RAN(Rapid naming) i testapplikationen.  Det typsnitt som nu används har samma form som det som används i skolan när elever börjar sin läsresa. Det nya typsnittet heter Aravis.
  • Lexplore Score som standardresultat
    Med tanke på att en elevs egna utveckling är det absolut viktigaste värdet har vi nu gjort detta mer synligt. Lexplore Score har därmed flyttats längst upp på elevens resultatsida för att synas bättre tillsammans med alla andra värden från ett test.

Lexplore Globally

• Stimuli i åk 11-13
    För de länder som följer de Brittiska skolsystemet är det nu möjligt att testa elever på gymnasienivå. Detta gäller alla som genomför tester med engelskt stimuli, och dessa är;
    • UK
    • UAE och MEA
    • Australia (åk 10-12)
    • Nya Zeeland

Buggar som vi fixat sen sist

• Nationellt genomsnitt var tillfälligt inte tillgängligt i PDF-utskriften för Norge. Detta är nu löst.
    • Vid import av användare hamnade de som standard på förra läsåret vilket vi också löst.

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊