Nyheter & Uppdateringar Mars 2021

Här får du en summering av de nyheter och uppdateringar som är aktuella för mars 2021. Dessa innehåller uppdateringar i Resultatportalen och i organisationen i stort, både på nationell nivå och globalt.

Nyheter & Uppdateringar Lexplore

Uppdaterat 25/3 2021

Version på Testapplikationen är 5.26.23.66.0

Lexplore

• Viktiga uppdateringar och förbättringar i vår analysmodell
    Två otroligt fina uppdateringar har skett i vår produkt senaste månaderna som ger oss bästa möjliga förutsättningar att fortsätta ligga i framkant i utvecklingen och användningen av AI i samband med kartläggning av elevers läsförmåga.  Det är främst två punkter vi vill informera om, vilken den ena ni troligtvis redan läst om.
  1. I februaris produktuppdatering berättade vi om hur analysen av elevens Läsförmåga nu inkluderar både Läsflyt och Språkförståelse. Förut analyserades och presenterades dessa två komponenter separat.
  2. Det som sker nu är ytterligare en förbättring och en än mer precisare presentation av percentilvärdet. Detta är tack vare att vi i höstas kunde börja samla in data även för årskurs 1, vilket gett oss otroligt bra underlag av data att använda i vår analysmodell.  Läs mer här: Vad innebär Lexplores nya analysmodell för resultaten?

Lexplore Resultatportal

• Nytt meddelande "Resultat behöver granskas av Screenare"
    För att snabbt och enkelt fånga upp inspelningar som avviker från normen, och säkerställa inspelningskvalitén har vi infört ett nytt meddelande i portalen.
  • Import av nya användare till er organisation
    Tidigare när man skulle lägga till sina kollegor som användare i Lexplore, gjorde man detta en och en. Nu kan alla importeras samtidigt tack vare import av Excel-fil med listor på användarna. Läs mer här: Hur importerar jag nya användare till Lexplore?
  • Lexplore Intensiv nu med talfunktion
    När elever tränar läsning med Lexplore Intensiv kan de få hjälp med uttalet av ett ord. Tryck eller klicka på ett ord så läses ordet upp högt.

Lexplore Testapplikation

• Direkt bekräftelse på om resultat laddats upp till portalen
    Screenare får nu direkt feedback efter genomfört testtillfälle om något med inspelningskvalitén omöjliggör för analys av resultat. Läs mer här: Hur vet jag när mina inspelningar har laddats upp?

Buggar som vi fixat

• APP-version 5.23.2357.0 uppdateras nu automatiskt igen.
  • Uppladdning från appen fungerade inte när programmet inte startades om efter 24 timmar, vilket har fixats.
  • Programvaran för Eyetracker installeras nu som den ska.
  • Det felmeddelande som felaktigt visades vid återställning av telefonnumret är nu borttaget.
  • En liten, dold knapp för att visa placering för eleven har tagits bort.
  • Gamla installationssidor har tagits bort.

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊