Nyheter & Uppdateringar November 2021

Här får du en summering av de nyheter och uppdateringar som är aktuella för November 2021. Dessa innehåller uppdateringar i resultatportalen och i organisationen i stort, både på nationell nivå och globalt.

Lexplore System Version 5.30

Datum för uppdatering: 23e November 2021

Lexplore Globalt

• NYTT! Elever alltid tillgängliga i testapplikationen för screening
    I början av läsåret när en skola eller kommun importera alla sina elever i Lexplores Resultatportal blir dessa elever samtidigt och per automatik, tillagda i  Testapplikationen för hela läsåret.  Vid omtestning av elever behöver screenare inte längre lägga till dessa elever manuellt i testapplikationen, genom att i resultatportalen klicka på "SCREENA OM". Eleverna finns alltså alltid testapplikationen och kan testas närsomhelst.  Funktionen bakom knappen "SCREENA OM" finns kvar, och heter nu "PLANERA ELEVERNA FÖR SCREENING". Denna funktion är bra för  att planera för omtestning av specifika segment av alla elever. De hamnar då längst upp i listan i testapplikationen, och blir lättare att hitta.
  • Enklare tilldelning av fler klasser för lärare
    När man via excel-fil import, eller manuellt, lägger till lärare i resultatportalen kan läraren nu blir tilldelad alla klasser på en skola. Tidigare, om man ville att en lärare skulle ha tillgång till alla klasser på en skola behövde man lägga till läraren på varje enskild klass. Nu räcker det att ange "ALLA" så får läraren tillgång till alla klasser.
     Nedan artiklar förklarar närmare hur man går tillväga när man importerar användare:

Buggar som vi fixat

• Årskurs 2 elever importerades korret som årskurs 2, men presenterades som årskurs 3. Detta var begränsat till Australiens användare och är nu fixat.

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊