Hårdvara som behövs för att screena med Lexplore

Här är en komplett översikt av hårdvaran du behöver ha på plats för att kunna screena. Vi beskriver egenskaper som är viktiga för den laptop/Pc, externa skärm och eyetracker som ska användas.

Översikt av hårdvaran som behövs för att screena med Lexplore

Lexplores screening kräver dessa enheter:
  • Laptop och laddare
  • Extern Skärm
  • Tobii Eyetracker

Screenaren använder den bärbara datorn för att genomföra screeningen.  Eleven sitter framför den externa skärmen på vilken Tobii eyetracker är monterad.

KB article on required hardware

Utrustning för screening: Extern skärm, Tobii eyetracker och laptop som har Lexplores Testapplikation installerad. Eleven sitter framför den externa skärmen vilken har en Tobii eyetracker monterad i nederkanten av skärmen.

Här redovisas systemkrav och teknisk specifikation för de enheter som ska användas för Lexplores screeningprogram.

Laptop

Screenarens laptop/Pc behöver ha Windows

Lexplores mjukvara kräver inte mycket kapacitet men det finns minimumkrav för att mjukvaran ska fungera bra och leverera tillförlitliga inspelningar. Dessa är listade nedan:

• CPU (processor): Intel i3 2Ghz eller högre, dvs Intel i5 eller i7
  • RAM: 4GB
  • Operativsystem: Windows 10 Pro eller Windows 10 Home
  • Diskutrymme: 5GB tillgängligt diskutrymme
  • Kontakter: 1x HDMI-port* och 1x USB port (USB 2.0 BC1.2** eller 3.0)
  • Skärm: 12" 1920x1080
  • Övrigt: Intern mikrofon, uppkopplad mot wifi vid inloggning i applikationen samt vid uppladdning av resultat

*Andra digitala skärmkontakter är ok, ex. DVI och DisplayPort.  **battery charge

Det går även bra att använda en Pc om laptop inte finns att tillgå. Även med Pc behövs en extern skärm.

Extern Skärm

Eleven placeras fram den externa skärmen och ska läsa ifrån denna under själva screeningen. Dessa egenskaper behöver skärmen ha:

• Storlek: 15" - 27"
  • Upplösning: 1366 x 768 (eller högre)
  • Anslutning: HDMI*
  • Skärmstativ: Måste vara möjligt att justera i höjdled och i vinkeln både positivt och negativt.
  • Distansen mellan eleven och den externa skärmen behöver vara mellan 50-80cm.
  • Koppling till laptop: Rekommendationen är HDMI, men andra digitala kopplingar kan fungera sålänge kraven på upplösningen uppfylls.
  • Eyetracker montering: Se till att det finns utrymme på nedre delen av skärmen för att klistra fast magnetlisten som eyetrackern ska fästas på.

Eyetracker

Dessa eytrackers skickar ut infrarött ljus, vars ljus reflekteras i dina ögon. Dessa reflektioner fångas upp av eyetrackers kameror. Genom filtrering och beräkningar vet eyetrackern var du letar. En eyetracker kan upptäcka användarens närvaro, uppmärksamhet och fokus. Detta gäller för eyetracker som används i Lexplore Screening:

• Lexplores testapplikation är kompatibelt med modellerna Tobii Eyetracker 4C eller Tobii Eyetracker 5L
  • Monteras på den externa skärmen, och centrerat på den nedre delen av skärmen.
  • Kopplas in i laptopen med en USB 2.0

Mjukvara

Förutom att ha all hårdvara på plats behöver ni också ladda ner och installera mjukvara på testapplikationen samt för Eyetracker. Denna info finns i artikeln: Lexplore Mjukvara

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊