Bjuda in och administrera i resultatportalen

För att kollegor, kommunchef och rektor ska få tillgång till resultatportalen behöver de bjudas in. Lärare som bara har tillgång till sin klass behöver få sin inbjudan uppdaterad varje läsår till sin nya klass.

VIKTIGT att den som blir inbjuden genomför alla inbjudningssteg vid samma tillfälle.

Så här bjuder du in alla nya användare

Bjuda in användare_ny_KLAR

Här kan du läsa hur du bjuder in nya användare

1. Först behöver du vara inloggad i resultatportalen. Sedan går du in i den organisation där du vill skapa dina inbjudningar.
  2. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet. Välj där "Administration".
  3. Välj sedan den organisation du vill bjuda in till.
  4. Välj "Bjud in användare". Fyll i personens för- och efternamn samt mejladress. Därefter väljer du bland de roller som finns, se nedan.
  5. Efter att du valt roll behöver du välja skola, läsår och klass. För att sedan skapa rollen måste du trycka på + tecknet.

6. Välj "Skapa inbjudan"

7. När du skapat inbjudningarna kan du välja att skicka dem. Det bästa är att skicka inbjudan under ett möte så att den du bjuder in direkt loggar in och du kan hjälpa till om det behövs.

Dessa roller finns att välja på i portalen

Rektor - ser alla elever i sin skola men på övriga skolor endast det samlade resultatet för skolorna

Lärare - ser elever i sin klass, de andra klasserna övergripande samt övriga skolor det samlade resultatet

Organisationsöversikt - ser allas skolorna övergripande men kan inte gå in på någon

Speciallärare - ser alla elever i skolan men på övriga skolor endast det samlade resultatet för skolorna

Så här bjuder du in dem som redan är användare

Malins film

Här kan du läsa hur du bjuder in dem som redan är användare

1. Först behöver du vara inloggad i resultatportalen. Sedan går du in i den organisation där du vill skapa dina inbjudningar.
  2. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet. Välj där "Administration".
  3. Välj sedan den organisation du vill uppdatera i.
  4. Hitta pedagogens namn i listan över användare och klicka på namnet.
  5. Sedan fyller du i roll, skola, nya klassen, läsåret och trycker sedan på plus-tecknet.
  6. Välj att spara inbjudan.
  7. Nu är pedagogens roll uppdaterad.

Administrera användare

Resultatportalen

Under användare finns alla som har accepterat sin inbjudan till portalen. Det är möjligt att sortera kolumnerna för att hitta den information du söker i en specifik skola eller klass. Flera filter kan användas samtidigt om så önskas. Varje kolumn kan även sorteras i stigande/fallande ordning.  Du kan även skrolla till höger för att se fler kolumner.