Lexplores screeningutrustning

Vilka krav finns det på den screeningutrustning som ska användas?

Krav på testutrustning

• Enbart testutrustning levererad eller godkänd av Lexplore eller en Lexplore-certifierad partner får användas vid testutförande.
  • Användaren ansvarar för att den senaste versionen av Lexplores Testapplikation och Tobii Eye tracking Service används.
  • Senaste versionen av respektive mjukvara kan laddas ner via https://portal.lexplore.com/install

Figur 3
Testutrustning: Extern skärm med skärmstativ, eye tracker, laptop med Lexplores Testapplikation.

Lexplores testutrustning

Följande utrustning behövs för att genomföra testet:

Hårdvara

• Laptop och laddare
  • Extern skärm (elevskärm)
  • Eye tracker
  • Mobiltelefon
  • Internetmöjlighet

Mobiltelefonen behövs för inloggning i resultatportalen för att lägga till Deltog ej-kommentarer, lägga till elever samt titta på resultat vid behov.

Mjukvara

Följande mjukvaror behöver vara installerad på laptopen för att kunna genomföra screeningen:

• Lexplores Testapplikation
  • Tobii Eye Tracking Service

Systemkrav och teknisk specifikation

Laptop

• CPU (processor): Intel i3 2Ghz eller högre, dvs Intel i5 eller i7
  • RAM: 4GB
  • Operativsystem: Windows 10 Pro
  • Diskutrymme: 5GB tillgängligt diskutrymme
  • Kontakter: 1x HDMI-port* och 1x USB port (USB 2.0 BC1.2** eller 3.0)
  • Skärm: 12" 1920x1080
  • Övrigt: Intern mikrofon, wifi

*Andra digitala skärmkontakter är ok, ex. DVI och DisplayPort.  **battery charge

Extern skärm

• Storlek: 15" - 27"
  • Upplösning: 1366 x 768 (eller högre)
  • Anslutning: HDMI*
  • Skärmstativ: Måste vara möjligt att justera i höjdled och i vinkeln både positivt och negativt.
  • Eye Tracker montering: Se till att det finns utrymme under skärmen för att klistra fast magnetlisten för eye trackern.

Eye tracker