Så här gör du när du vill screena om dina elever

Här får du veta hur du med några klick lägger till dina elever i applikationen så att du kan screena dem igen

Du börjar med att bestämma vilka elever som du vill screena om, röd- och gula resultat, elever under percentil 40, de du har funderingar kring eller som det hände något vid förra screeningen med. Är det i början eller slutet av läsåret så rekommenderar Lexplore att du screenar om alla dina elever.

Screena om elever

1. Loggar in i resultatportalen.
  2. På skolnivån, under "snurran" så ser du den röda knappen "Screena om", klicka där.
  3. I mitten av rutan ser du nu alla elever i skolan. Vill du screena om alla så  klicka i "Markera alla". Sedan klickar du bara på “Nästa”.
  4. Om du inte vill välja alla så finns i vänsterkanten ett filter med olika val, välj här vilka elever du vill screena om.
  5. OBS - du behöver nu inte välja termin utan analysen görs vid den tidpunkt som eleven screenas.
  6. Klicka på "Nästa".
  7. På skärmen ser du nu alla elever som du valt att screena om.
  8. Om det stämmer så klicka på "Spara".
  9. När du nu går in i applikationen så finns alla dina elever du valt färdiga att screenas igen.