Så här lägger du till elever i en hel klass

När du tittat på nedanstående film och/eller läst texten ska du kunna lägga till elever i en helt ny klass.

Lägg till elever

När du får en ny klass behöver du lägga in dina elever i Lexplore resultatportal. Du behöver också lägga till din klass när ni börjar ett nytt läsår. Du behöver däremot inte lägga till dina elever om du under samma läsår vill screena om dem. Då väljer du bara "screena om".

1. Innan du kan lägga in dina elever i resultatportalen så behöver du fylla i det här Excelarket. Det är viktigt att alla fält fylls i med rätt format. ÅÅÅ-MM-DD för födelsedatum och ÅÅÅÅ-MM-DD-XXXX för personnummer.
  2. När du har fyllt i alla elever i exceldokumentet är det dags att öppna resultatportalen.
  3. Logga in på www.portal.lexplore.com
  4. Gå till excelarket och markera de rader som är ifyllda och kopiera dem . Använd gärna snabbkommandot (Ctrl-C)
  5. Växla till resultatportalen, leta upp rätt klass, eller skapa en ny.
  6. När klassen finns klickar du på knappen "Lägg till elever"
  7. Nu kommer ett nytt litet fönster upp på skärmen. Här klistrar du in elevuppgifterna med hjälp av snabbkommandot (Ctrl-V)
  8. Innan du kan gå vidare måste du välja vilken termin det gäller.
  9. Nu är det dags att trycka på "Validera". När du gjort det så kontrollera att ingen elevuppgift är rosa. Om så är fallet behöver du titta närmare på eleven då någon data inte är korrekt.
  10. Tryck sedan på "Spara"
  11. Nu är din klass klar att screenas!