Acceptera inbjudan till Lexplore

När en skola eller kommun beslutat att organisationen ska börja använda Lexplore får du som medarbetare en inbjudan från Lexplore, skickat till din mail. I det mailet klickar du på "Acceptera Inbjudan" för att skapa konto.

Du har fått en inbjudan från Lexploreportalen, skickat till din mail.  Antingen har någon i din organisation bjudit in dig till att skapa ett konto, eller så har vi på Lexplore skickat ut inbjudan efter önskemål från någon i din skola eller kommun. När du klickar på "Acceptera inbjudan" betyder det att du skapar ett konto på vår Lexploreportal.

Din skola eller kommun har också förvalt vilken typ av inloggningsmetod ni i organisationen ska använda. Det kan vara inlogg med E-post/lösenord och SMS-kod, också kallat MFA(2-stegs verifiering). Det kan också vara inlogg med Microsoft Office365, Google, Skolon  eller Skolfederationen, som också benämns som SSO(Single-Sign On). Vi går igenom dessa här.

Om ni använder Lexplores egna inloggning (Epost, lösenord + SMSkod) ser registreringen av konto ut enligt stegen nedan:

1. Klicka "Acceptera inbjudan" i inbjudningsmailet som skickas till din mailadress och du vill blir hänvisad vidare.
  2. Här skriver du in det tillfälliga lösenordet som finns angivet i inbjudningsmailet, samt skriver in det lösenord du själv väljer att använda. Klicka sedan "FORTSÄTT".
  3. Lägg till ditt mobilnummer så du kan ta emot sms med verifieringskod, och klicka "SKICKA". Kom ihåg här att ange landsnummer för ditt mobilnummer.
  4. Du får ett sms med en 6-siffrig verifikationskod som du skriver in i detta steg för att slutföra registreringen
  5. Klart! ✅

Om ni har SSO-inloggning i form Microsoft Office365, Google, Skolon eller Skolfederationen ser registreringen av konto ut enligt stegen nedan:

1. Din användare för Lexplore skapas av administratör hos Lexplore eller er skola, och mail skickas ut till dig.
  2. Klicka på "Acceptera inbjudan" i inbjudningsmailet som skickas till din mailadress för att bekräfta att ditt konto och för att sedan direkt logga in.
  3. Klart! ✅

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊