Dela QR-koder eller inloggningslänkar till dina elevers läsapp

Du som lärare kan dela en unik länk eller en QR-kod med dina elever så att de kommer åt deras personliga inloggning till vår nya läsapp. Både länken och QR-koden finns att tillgå i Lexplores portal.

Du som lärare kan dela inloggnings länkar och därmed ge dina elever tillgång till deras personliga läsning i elev-appen. Tillgång till appen kan delas via personliga länkar eller via QR-koder. Båda tillvägagångssätten beskrivs nedan.

För att komma åt länkarna och QR-koderna och sedan dela dem behöver du vara inloggad på portal.lexplore.com och ha tillgång till den klass eleven/eleverna går i.

Ge tillgång till elevernas läsapp genom QR-kod

1. Från första sidan i Resultatportalen filtrerar du ner till klassen (välj inte årskurs, endast klass) du ska dela inlogg med.

2. Klicka på kugghjulet som visas i det övre högre hörnet. Du kommer då till admin-sidan för den klassen.
  3. Uppe i högra hörnet finns en knapp som säger "QR-KODER FÖR INLOGGNING".
  4. Klicka på "QR-KODER FÖR INLOGGNING" vilket tar dig till en sida som innehåller personliga QR-koder för varje elev i din klass. Dessa är unika för varje elev och kan inte delas med andra elever.

5. Varje elev kan scanna sin unika QR-kod med antingen laptop, läsplatta eller smartphone, för att logga in i sin personliga läsapp. Här krävs inget lösenord.

Ge tillgång till elevernas läsapp genom att dela inloggningslänk

1. Från första sidan i Resultatportalen filtrerar du ner till klassen (välj inte årskurs, endast klass) du ska dela inlogg med.

2. Klicka på kugghjulet som visas i det övre högre hörnet. Du kommer då till admin-sidan för klassen.
  3. I kolumnen för inlogg finns en "KOPIERA LÄNK" - knapp på varje elev. Länken är unik för varje elev.
  4. Klicka på kopiera länk. Sedan kan du dela den via e-post, Google, Teams eller via annan kanal som passar er skola.
  5. När en elev sedan klickar på sin länk loggas den automatiskt in på sin elevprofil i läsappen. Det krävs inte något lösenord.

🛎️ Berätta gärna för oss om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte, genom att rösta här nedanför. Vi uppskattar verkligen din feedback😊