Hur importerar jag nya användare till Lexploreportalen?

När en ny skola eller kommun har börjat använda Lexplore, kan det vara aktuellt att även lägga till, dvs importera, alla kollegor som användare i Resultatportalen. Eller, så kanske det är i början av terminen och ni som redan är användare av Lexplore har nya medarbetare som ni vill lägga till. Då är denna funktion smidig, då man kan lägga till flera användare samtidigt istället för att lägga till dem en och en.

Import av nya användare, och elever, kan genomföras av screenare eller användaradministratör.

➡️ Följ dessa steg för att genomföra en import av flera användare till Lexplore Resultatportal:

1.  Logga in på Lexplores Resultatportal och klicka på ditt namn uppe i högra hörnet. Lexplore Results Portal

2. I menyn som fälls ner klickar du på 'Administration'. Du kommer då till denna vy:

3. Klicka på "IMPORTERA ANVÄNDARE".

4. Du får då upp en ny ruta som ger dig alternativen "VÄLJ EXCELFIL" och "Hämta Excelmall":

1. "VÄLJ EXCELFIL" - Denna klickar du på om du redan har fyllt i ett Excel ark med enligt vår mall med de uppgifter som efterfrågas på varje användare.
  2. "Hämta Excelmall" - Om du ännu inte fyllt i listan med nya användare enligt vår mall, kan du hämta hem mallen här. Klicka på "Hämta Excelmall" så laddas den ner på din dator.
    Läs mer: Hur fyller jag i den excel-fil som används vid import av användare?

5. När du valt Excel-fil och laddat upp den visas en förhandsgranskning av den listan du önskar importera.
  • Om det är något som behöver ändras innan filen kan sparas visas enligt bilden ovan en gul triangel. Om meddelanden visas, ta ställning till om du vill spara eller om Excelfilen först bör uppdateras.

Exempel ovan hintar om att "Test School name" inte finns i portalen, och heller inte "Test Class name" samma meddelande skulle komma vid eventuell felstavning av namnet på en skola

Om några kolumner inte är ifyllda, eller rubrikerna inte är skrivna på exakt rätt sätt, så kommer det inte gå att importera filen.

1. Klicka "SPARA" om listan är komplett, och direkt finns användarna på plats i portalen. Inbjudningar skickas automatiskt ut till dessa användare med en uppmaning att de ska acceptera inbjudan och därmed bekräfta sitt användarkonto.

De roller som kan tilldelas via denna import är "Lärare", Screenare" och/eller "Rektor".

Efter att en användare har accepterat sin inbjudan, kan deras roll uppdateras eller ändras.

För att ändra och uppdatera en användares roll klickar du in dig på Administrations-sidan i Resultatportalen.

Redan existerande användare uppdateras om de finns med i en ny import.

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊