Hur loggar jag in på Lexplore?

Hur du loggar in på Lexplore och med vilken metod bestäms av din skola eller kommun. Organisationen har då valt antingen Office365, Skolfederationen eller 2-stegsverifiering. Mer information om hur du loggar in via dessa får du här.

För att först få tillgång till Lexplores Resultatportal och/eller Lexplore Testapplikation behöver du registrera ett konto.  För att registrera ett konto behöver du först få en inbjudan till Lexplore. Om du inte ännu loggat in och skapat konto så kan du först kika här: Hur gör jag för att Acceptera Inbjudan till Lexplore och därmed skapa konto?

När du har registrerat ditt konto på Lexplore gäller ditt inlogg till en av, eller båda dessa plattformar:

Det är endast användare med rollen som Screenare som har login till både Lexplores Resultatportal och Testapplikationen.

Dessa inloggningsmetoder kan användas för Lexplore:

• MFA - 2-stegs autentisering med epost, lösenord, och ett mobilnummer för att verifiera.
  • SSO - Single sign on login;
    • Office365 - Din skola/kommuns Office 365 används för att logga in på Lexplore.
    • Skolfederationen - Ditt inlogg till Skolfederationen är sammankopplat med Lexplore login
    • Google
    • Skolon
    • Feide(Norge)
    • Wonde(UK)

Den inloggningsmetod som din organisation valt för Lexplore gäller alla medarbetare och därför kan man som enskild individ inte ändra/byta.