1. Infobank
  2. Vanliga Frågor
  3. Administration i Resultatportalen

Hur lägger jag till en elev i Lexploreportalen?

Du kan enkelt lägga till elever en och en i Lexploreportalen genom att klicka på det kugghjul som visas uppe i högra hörnet när du är inne på en specifik klass. Hela guiden för hur du går tillväga får du här.

Det finns två sätt för hur du kan lägga till elever i resultatportalen. Om du har en lång lista med elever som ska läggas in så rekommenderar vi att du istället följer denna guide: Importera en hel klass med elever

Om du istället vill lägga till en elev manuellt direkt i Lexploreportalen så visar vi här hur du går tillväga:

1. Logga in i portalen och gå till den aktuella klassen. portal.lexplore.com
  2. När du klickat in dig på en specifik klass kommer du se ett kugghjul för inställningar visa sig i det över högra hörnet. Klicka på Kugghjulet. Se bild nedan som exempel.
  3. Du kommer då till inställningar för denna klass och kan då välja bland annat "LÄGG TILL ELEV" genom att klicka på den knappen.

1. I rutan som öppnas för elevdetaljer kan du fylla i enligt nedan:

1. Uppgifter som är obligatoriska:
          1. Förnamn, Efternamn, Födelsedag, Personnummer och Årskurs
        1. Uppgifter som är frivilliga att uppge
          1. Kön och Email.

- Avsluta genom att klicka "SPARA". Eleven finns nu i elevlistan.

Fastän data för födelsedag läggs in i ordningen År/Månad/Dag, anpassas presentationen av denna utefter standard på land.

Exempelvis i Sverige visas födelsedatum enligt Dag/Månad/År.

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊