1. Infobank
  2. Vanliga Frågor
  3. Administration i Resultatportalen

Hur ändrar jag en användares roll i resultatportalen?

1. Logga in i resultatportalen.
  2. Klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet.
  3. Det första du kommer se är personallistan. Välj personen vars roll du vill uppdatera.
  4. Välj roll(er), skola, klass och läsår (om nödvändigt) och tryck sedan på plus-tecknet i slutet av raden.
  5. Klicka på Spara
  6. Nu är rollen uppdaterad!

*Notera: En person kan ha flera olika roller. T.ex. kan en lärare vara behörig i flera klasser. Då behöver du välja en klass i taget tills alla önskade klasser finns i listan nedan.

🛎️ Rösta gärna nedan på om artikeln hjälpte dig eller inte att komma tillrätta med din frågeställning. Detta för att vi vill hjälpa dig som användare så mycket vi kan genom våra artiklar och guider, och det är bra för oss att veta om vi behöver ändra något i guiden så fler förstår. 😊