Organisation eller skola går inte att välja i Lexplore Testapplikation

Denna felsökningsguide är för dig som är screenare och loggat in i Lexplores Testapplikation men inte kan välja antingen organisation eller skola. För att snabbare komma till åtgärd ska dessa steg fullföljas.

Organisation och Skola ska vara förvalda när du loggar in i Lexplore om du endast har tilllgång till en organisation och en skola. om det skulle vara så att det inte är förvalt när du loggar in eller att du inte ens kan klicka på rutan kan något med filtrering på dator, nätverk eller något med din användare behöva fixas.

När detta sker behöver vi förstå om det inträffade är knutet till något av följande för att förstå om det är vi på Lexplore som behöver hjälpa med åtgärd eller om vi behöver hänvisa dig som lexploreanvändare till er organisations interna IT för hjälp:

• Lexploreanvändaren - behörighet
  • Skolans Nätverk
  • Windows-användaren
  • Datorn/Laptopen

Steg i felsökning:

• Säkerställ att du har laddat ner och uppdaterat till senaste versionen av Lexplores testapplikation, samt startat om datorn efter det. Uppdaterad Testapplikation
    Be Lexplore Support att återställa ditt konto.
  • Om nödvändigt skapar Lexplore support en testanvändare för er organisation och loggar in i appen.
  • Kolla med en kollega som också är Lexplorescreenare eller ambassadör med egen datorn att logga in i Lexplore Testapplikation och välja org och/eller skola om det är annorlunda för dig. Använda kollegans datorn för att logga in i deras Testapplikationfast med din användare.
  • Logga ur nuvarande nätverk och testa ett annat. Allt som oftast innebär detta att logga ur skolans nätverk för att istället dela internet från din mobil, och /eller eventuellt gästnätverk tillgängligt.

Om du som rapporterar detta kan använda en kollegas dator och windowsanvändare för att med din Lexploreanvändare logga in på testapplikationen och där välja organisation och skola, är det ett tecken på att din egen windowsanvändare eller dator behöver åtgärdas .

Om en kollega via egen dator och Testapplikation kan logga in och välja organisation och skola, men inte kan göra det från din dator är det ytterligare ett tecken på att det ligger lokalt på din dator eller windowsanvändare. Vi på Lexplore support behöver då hänvisa dig som användare till er organisations interna IT för hjälp.

Genomför detta på egen hand eller tillsammans med din interna IT:

Rensa Cache i Lexplore testapplikation genom att klicka Ctrl + F5  i inloggat läge.

-> Om detta inte fungerar, behöver denna åtgärd utföras manuellt enligt nedan steg:

1. a)Ta bort filen med namnet ”secret” från din laptop/PC. Filen finns här - (c:)\användare\YOURUSERACCOUNT\AppData\Roaming\LexploreScreeningClient\SecretCache. För att kunna utföra detta steg kan du behöva slutföra b) först.
För att hitta hemliga filer på din dator måste du först kunna visa ”Dolda objekt”.

b) Visa dolda filer och mappar: (informationen nedan är från Microsoft supportsida)

Windows 10:

1. Öppna Utforskaren i Aktivitetsfältet.

2. Välj Visa Alternativ > Ändra mapp- och sökalternativ.

3. Välj fliken Visning. Under Avancerade inställningar markerar du Visa dolda filer, mappar och enheter. Välj sedan OK.

Windows 11:

1. Öppna Utforskaren  från Aktivitetsfältet.

2. Välj Visa Visa Dolda objekt.