Ta bort elev från Resultatportalen

Om en elev har slutat i klassen och inte längre ska tillhöra statistiken kan hen tas bort från resultatportalen. Denna guide visar hur tar bort eleven från klassen.

För att ta bort en elev från Resultatportalen behöver du vara certifierad screenare. Endast de användare med den behörigheten har tillgång till funktionen för elevhantering.

Du kan vid behov radera en elev från hela organisationen om du har behörighet att göra det, t.ex. om du är screeningadministratör i din organisation. Om inte så kontakta den användare i din organisation som har den behörigheten.

Här går vi igenom hur du tar bort en elev från en klass

1. Logga in i Resultatportalen

2. Filtrera ner till den klass eleven går i.

3. Klicka in dig på eleven som du ska tas bort. Klicka på det kugghjul som dyker upp i det övre höra hörnet.

4. Du kommer till Inställningar för denna elev, och ser elevens uppgifter på högre delen av skärmen. Scrolla ner där för att komma till "RADERA ELEV"

5. Välj om du ska radera eleven från klassen, skolan eller från organisationen. Bekräfta ditt val genom att skriva "DELETE" i rutan enligt bilden nedan, och klicka sedan på "BEKRÄFTA".

🛎️ Rösta gärna här nedanför om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊