1. Kunskapsbank
  2. Funktioner i Lexploreportalen

Uppdatera eller ändra en användares roll

I Lexploreportalen kan man ändra och uppdatera medarbetarnas roller beroende på vilken information de ska ha tillgång till. Läs mer här om vem som kan uppdatera och hur man går tillväga.

Du som redan är 'Screenare' och/eller 'Användaradministratör' kan bjuda in dina medarbetare till Lexploreportalen, samt redigera och uppdatera dem som redan finns inlagda, till följande roller:

En roll innebär vilka resultat som personen kommer att kunna se i resultatportalen.

Rektor - Kan välja att se resultatet för alla elever i sin skola. På övriga skolor visas endast det samlade resultatet för skolorna.

Lärare - Ser resultatet samt detaljer för elever i den klass, eller de klasser som hen blivit tillagd. För de andra klasserna i samma skola ser läraren övergripande resultat på klassnivå och ej detaljer om elever.

Organisationsöversikt - Får övergripande information om resultat för alla skolor inom organisationen, men kan ej gå in och kolla detaljer för skolorna.

Speciallärare - På den skolan specialläraren är tillagd kan hen se resultaten för alla elever. På övriga skolor inom organisationen visas ett samlat resultat per skola.

När du lagt till en ny personal skickas en inbjudan ut automatiskt till den personens Email. När du uppdaterat en användares behörighet skickas ingen ny inbjudan ut, utan den användaren i personal ser ändringarna nästa gång hen loggar in.

Följ dessa steg för att uppdatera eller ändra en användare bland Personal

1. Logga in i Lexploreportalen.
  2. Klicka på ditt namn i övre högra hörnet och välj "Administration"
  3. Välj sedan den organisation(om du ät tillagd på flera) du önskar lägga till personal i eller ändra redan befintlig personal.
  4. Hitta namnet i listan "Personal" (Du kan sortera genom att skriva namnet i fältet sortera på namn)  och klicka på det.
  5. Sedan fyller du i roll, skola, nya klassen, läsåret och trycker sedan på plus-tecknet i slutet av raden.

6. Välj att spara inbjudan.
  7. Nu är rollen uppdaterad.

En person kan ha flera olika roller. T.ex så kan en lärare vara behörig i flera klasser. Då behöver du välja en klass i taget tills alla önskade klasser finns i listan under denna lärare.

🛎️ Rösta gärna här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Vi på Lexplore vill göra dessa guider så bra som möjligt för dig och uppskattar verkligen din feedback😊