Varför levereras ingen Lexploreinbjudan?

Denna guide innehåller tips på hur du med användaradmin-behörighet kan göra när din medarbetare inte får någon Lexplore-inbjudan levererad till sin mailinkorg

Om du lagt till en ny användare på er organisations Lexplore-konto och klickat spara så skickas en inbjudan ut automatiskt till medarbetarens mail. Den inbjudne ska klicka på "Acceptera inbjudan" i mailet samt följa loginprocessen för att bekräfta sitt konto. Dock, händer det bland att inbjudan inte kommer fram till inkorgen.

Vår främsta rekommendation är att den inbjudna användaren kollar sin skräppost ifall inbjudan hamnat där, vilket är vanligaste orsaken.

➡️ Du som bjudit in kan pröva att "Skicka Inbjudan igen" genom nedan funktion:

Om ni testar att skicka inbjudan igen men varken kommer fram till vanliga inkorgen eller skräpposten så gör ni enligt följande:

Tips på vad ni kan göra

1. Kontakta er interna IT och se till att de öppnat trafik till nödvändiga domäner för Lexplore ; Lista på Godkända Domäner

2. Skicka inbjudan manuellt genom att:

a. Leta upp användaren i listan bland användare och klicka på hens namn för att öppna "Redigera personal". För de som har en "väntande inbjudan" ligger en länk till inbjudan längst ner i redigerar-rutan.

b. Klicka på länken tilll inbjudan

c. Din förvalda Mailhanterare öppnar automatiskt ett nytt mail som innehåller samma information som inbjudningsmailet, samt lägger till mottagaren

d. Skriv eventuellt till mer information eller förklaring varför mailet kommer dirket från dig, och klicka "Skicka", så skickas inbjudan på nytt men med en personlig avsändare.

Genom att skicka mailet med denna funktion blir det personligt och det skickas internt i er organisation. Ni kringgår eventuella filtreringar i det interna nätverket mot externa källor.

🛎️ Rösta här nedanför på om denna artikel hjälpte dig med din fråga i ämnet eller inte. Det ger oss värdefull feedback och en chans att förbättra oss och förtydliga om det skulle efterfrågas😊