Ändra ljud- och mikrofoninställningar

Om mikrofonen är inställd på mindre än 90 procent, så kommer ikonen att vara röd. Du kan höja denna genom att klicka på ikonen och dra upp inspelningsvolymen, dra i den gröna cirkeln. Det går fortfarande att göra inspelningar om mikrofonen är avstängd. Det kan du göra om du ska testa en elev med skyddad identitet.

Om ljudet är väldigt lågt trots att du har inspelningsvolymen på 100% så beror det på en inställning i din laptop. Mikrofoninställningarna hanteras olika för olika laptops. En del har en tangent för att slå på och av mikrofonen medan andra kräver att man går via inställningarna för Windows. Du kan klicka på ikonen för att komma till inställningarna.

Här kan du också titta på en film som förklarar eventuella problem med ljudet!