Montering av eyetracker

För att kunna läsa av en elevs ögonrörelser under Lexplores testning monteras en eyetracker på den externa skärmen. Eyetrackern monteras på en magnet som klistrats fast på skärmen och här visar vi hur detta genomförs på bästa sätt.

Magneten ska sättas fast på skärmen, längst ner i mitten på skärmens ram. Viktigt att sätta dem rätt från början då de är väldigt svåra att ta bort.

1. Du börjar med att ta fram de båda magneterna som finns i eye-tracker förpackningen och klistar ihop dem. Viktigt att de kommer rakt på varandra.
  2. Fäst sedan de ihopklistrade magneterna i mitten på ramen, i nederkanten av den elevskärmen.

magnet 1

magnet 2

Eye trackern klickas sedan fast på magneten. När den sitter rätt så hör du ett litet klick. Sätt sedan in sladden från eye trackern i något av laptopens/PCs USB-uttag.

eye tracker mount