Kalibrera elevskärmen

Innan en Lexplore screening kan påbörjas så behöver alla ikoner i testapplikationen vara gröna. För att få ikonen för skärmen grön behöver du göra följande

När du ska kalibrera bildskärmarna kan det underlätta om du just då placerar elevskärmen bredvid din laptop så att du kan se båda skärmarna samtidigt.

Vid röd skärmikon så klickar du på den och följer nedan instruktioner:

• Klicka på "Kalibrera Bildskärm"
    • Om den externa skärmen är svart/inte visar något behöver du först se till så att skärmen är påslagen och att skärmarna är utvidgade: Utvidga skärmar
  • Flytta muspekaren över till elevskärmen.
    • Det gör du med ett långt drag med fingret på musplattan åt ett håll. Om du istället använder mus så gör du likadant med den, för den mot kanten på skärmen Kommer den inte över så provar du att göra likadant åt andra hållet.
  • Följ instruktionerna på elevskärmen.
    • Där visas nu två svarta lodräta streck. Dessa ska ligga i linje med de vita strecken på ovansidan av eyetrackern. Om de inte gör det så dra i de svarta strecken genom att föra muspekaren till dem och hålla knappen intryckt. För sedan den streckade linjen så den överensstämmer med linjerna på eyetrackern.
    • Tryck sedan "Klar".
  • För sedan tillbaka muspekaren till din laptop.
  • Nu ska elevskärmen vara vit med texten Lexplore och din laptop ska visa applikationen.